דעה נוספת Second opinion, מה זה ? רופאי שיניים שונים עשויים לבנות תכניות טיפול שונות לאותו פה. כל פתרון מקצועי הוא לגיטימי .
לכן לטובת המטופל – הגיוני וכדאי לו לקבל את מקסימום המידע המעודכן הזמין לפני קבלת ההחלטה לגבי התכנית הטיפולית . הדרך המקובלת להשיג את המידע, היא לקבל יעוץ נוסף , דעה נוספת , מה שנקרא " דיעה שנייה " Second opinion
דעה נוספת Second opinion – יעוץ נוסף / דעה שנייה – מה התועלת בכך?
1.נתחיל בכך שזכות המטופל לדעת כי לבעיה דנטלית או רפואית מסוימת עשוי להימצא יותר מפתרון אחד, טוב ככל שיהיה.
2.שנית- כמות הידע גדלה ללא הפסקה ושיטות הטיפול מתחדשות. לכן אין רופא שיניים מומחה שיודע הכל ומיומן בכל . רופא שיניים הכי טוב בבאר שבע או רופא שיניים הכי טוב בישראל לא יכול להיות מעודכן בכל החידושים כל הזמן. אי לכך, גם אם המטופל סומך
ב-100% על מרפאת שיניים הכי טובה בבאר שבע , עדיין כדאי לו לשמוע דעה נוספת. כך יוכל לנצל ידע וניסיון של מספר מומחים ברפואת שיניים.
3.שלישית-לא תמיד המתרפא חייב להסכים עם דעתו של רופא השיניים שלו. זכותו לבחון חלופות טיפוליות. גם כאן, הדרך הנכונה היא לקבל דעה נוספת Second opinion –
4.לסיכום- רפואת שיניים מחדשת את פניה ללא הפסקה. כדאי לשמוע מהם החידושים האחרונים ממספר רופאי שיניים טובים ומנוסים.
לאחר שהצטייד במידע המקסימלי, המטופל מסוגל לקבל החלטה מושכלת ולבחור בתכנית הטיפול לפי העדפותיו. הוא יעשה זאת, כאשר הוא מבין את משמעותו ואת השלכותיו של הטיפול המוצע על ידי רופא שיניים .
קוראים לזה " הסכמה מדעת ". אם הוצעה לך תכנית טיפול במרפאת שיניים מסוימת, לגיטימי ומקובל ברפואה לפנות לייעוץ נוסף.
אין בפנייה לקבלת דעה נוספת פגיעה בכבוד רופא שיניים שלך. בדרך זו- תוכל לנצל ידע של מספר מומחים ותוכל לקבל החלטה מתוך הבנה עמוקה יותר של הנושא והחלופות הטיפוליות הקיימות בשוק.
הרופא שלך מחויב -עפ"י חוק זכויות החולה – לסייע לך בקבלת דעה נוספת Second opinion ע"י מתן כל המידע על מצבך, כולל מתן תיק הטיפולים וכן צילומי שיניים . במרפאת השיניים שלנו בבאר שבע – אפשרי לקבל חוות דעת נוספת, SECOND OPINION, ללא התחייבות, גם אם אינך מטופל במרפאתנו.
מה התועלת בקבלת דעה נוספת Second opinion
להן דוגמה למצב, בו חוות דעת נוספת עשויה לעזור למתרפא לקבל החלטה מושכלת בהתאם להעדפותיו, מצבו הבריאותי, מצבו הכספי. בואו נדמיין מתרפא שנשארו בלסתו 6 שיניים קדמיות, בעלות מחלת חניכיים בינונית עד מתקדמת והוא מעוניין לעבור שיקום פה כללי.
החלופות הטיפוליות העומדות לרשותו הן:
- רופא מאד שמרן יעדיף לנסות לשמור על שיניים עד כמה שניתן, לעבור ניקוי אבנית, הקצעת שורשים, ניתוח חניכיים. את השיניים האחוריות החסרות, יציע רופא כזה לשקם על ידי תותבת חלקית נשלפת .
- באותו מקרה- רופא אחר- עשוי להציע אכן לשמור את שיניים הקדמיות, אבל את השיניים האחוריות לשחזר על ידי השתלת שיניים לא נשלפות ואולי גם לבצע השתלת עצם או הרמת סינוס.
- רופא שלישי, בעל נטייה לפתרונות יותר דפיניטיביים – עשוי לחשוב שרצוי לבחור בחלופה של עקירת השיניים הקדמיות אשר נפגעו מחלת החניכיים ולהציע למטופל תותבת שלמה נשלפת, נתמכת 2-4 שתלים
- רופא רביעי,מנוסה יותר בהשתלת שיניים , יעדיף במקום תותבת נשלפת להציע למטופל גשר קבוע, לא נשלף על גבי שתלים
- רופא חמישי, בעל נטיות לפתרונות הייטק, עשוי אף להשתמש בחלופה של השתלת באמצעות סד ניתוחי וניווט ממוחשב להשתלת שיניים
- רופא שישי יעדיף חלופת אול און פור – All on 4 , שיקום פה קבוע על כמות מצומצמת של שתלים דנטלים.
הדוגמא לעיל מבהירה מעבר לכל ספק, שלרוב, לבעיה מסויימת, קיימים פתרונות טובים, מקובלים ולגיטימיים. חלקם פשוטים וזולים, חלקם מורכבים ויקרים. זאת בדיוק הסיבה, שתמיד כדאי למטופל לשמוע חוות דעת שנייה או או אפילו שלילית ורביעית.